Цифровий лобіст року - член команди «.007»!

26 грудня 2018

Співзасновник проекту «Пошуково-аналітична система .007» Олександр Щелоков отримав перемогу в номінації «Цифровий лобіст» в рейтингу «DIGITAL VISION. Рейтинг Цифрових перемог України» від онлайн-видання «REALIST». У цій номінації оцінювалася робота громадських діячів і лідерів думок, які найактивніше просували інтереси сфери і популяризували цифровізацію економіки. Досвід розвинених економік вже давно показав: головний капітал будь-якої країни - це не земля, метал або корисні копалини, а - насамперед «розум», людський капітал. Наприклад, одна цифрова компанія Google заробляє більше, ніж вся аграрна сфера України. Естонія, яка пішла шляхом цифровізації, привернула в країну мільярдні інвестиції, в цій країні розробили додаток Skype, яким користуються мільйони людей по всьому світу.



Олександр Щелоков очолив команду «Є-data», яка з нуля створила найбільший портал публічних фінансів. «Є-data перетворила паперові платіжні документи Казначейства в е-формат, доступний кожному. Щодня Державна казначейська служба передає на портал e-data.gov.ua понад 100 тис. трансакцій. Крім того, на порталі в цифровому вигляді зберігається понад 20 млн. договорів, актів виконаних робіт і звітів про використання бюджетних коштів. «Головна заслуга порталу в тому, що ми змогли розробити формат е-документів і не дозволили публікувати жодного документа не в машинозчитуваному форматі», - розповів Щелоков.



Видання Realist підвело підсумки масштабного рейтингу цифрових перемог України - в голосуванні взяли участь тисячі читачів і провідні експерти ринку. Список найкращих дозволив не тільки визначити лідерів, але й позначити цифрову траєкторію, якою слід рухатися Україні. Цифровізація української економіки - справа рук кількох прогресивних чиновників, сміливих менеджерів і інноваційних компаній, в той час як сфера все ще чекає від держави конкретних рішень і умов для розвитку ринку. Незважаючи на це, Україні вже є чим і ким пишатися.



Експертне журі «DIGITAL VISION. Рейтинг цифрових перемог України»:



Тетяна Попова - голова ради Телекомпалати,



Андрій Бірюков - виконавчий директор Hi-tech Office Ukraine,



Яника Мірило - експерт Агентства з питань електронного уряду України,



Роман Аулов - представник компанії« Укртелеком »,



Ілля Кенігштейн - відомий український IT-інвестор,



Наталія Клітна - віце президент Асоціації правовласників і постачальників контенту,



Дмитро Овчаренко  - СЕО компанії SBT Systems Ukraine,



Едуард Рубін  - засновник IT-компанії «Телесенс»,



Марія Богуслав  - керівник Асоціації інноваційного та цифрового образ вання,



Тетяна Попова  - керівник Інтернет-асоціації України,



Олександр Комареус  - представник Міністерства фінансів



За матеріалами «REALIST.online»



Джерело: https://realist.online/article/cifrovoe-budushee-ukrainy-itogi-rejtinga-digital-vision